Kuubalainen Alex Rodriguez vierailee Flamassa opettamassa reggaeton- ja reparto-workshopit su 14.4.

Tervetuloa tanssimaan reggaetonia ja repartoa Alex Rodriguezin kanssa. Tämä kuubalainen katutanssija tunnetaan erityisesti aurinkoisesta energiastaan.

Jaa tämä kirjoitus

Alex Rodriguez

Alex on kuubalainen katutanssija, joka tanssii havanalaisen Loyal Dance Companyn riveissä. LDC on levy-yhtiö Planet Recordsin alaisuudessa toimiva tanssiryhmä, joka esiintyy mm. paikallisten reparto-artistien musiikkivideoilla ja konserteissa sekä erilaisilla klubikeikoilla ja muissa tapahtumissa. LDC:n ohella Alex on opettanut tanssikouluissa ympäri Havanaa.

Alexilla on kertynyt kokemusta useista eri tanssilajeista. Hänen sydäntään lähimpänä ovat eri katutanssilajit, kuten popping, reggaeton ja kuubalainen reparto, mutta hän tanssii myös mm. kuubalaista salsaa sekä kizombaa.

Opettajana Alex on perusteellinen ja kärsivällinen pitäen yllä rentoa ilmapiiriä. Hänen aurinkoinen energiansa tarttuu nopeasti muihin, eikä tunneilta puutu naurua tai hauskanpitoa.

Reggaeton

Reggaeton musiikkigenrenä, kuten tanssikin, on fuusio eri lajeista. Reggaetonin synnyinpaikka on Puerto Rico, mutta musiikin juuret kulkevat Panaman kautta Jamaikalle, mistä tulee reggae ja dancehall sekä toisaalta myös New Yorkiin, mistä tulee hiphop.

Alkuaikoina kun reggaetonin tahtiin tanssittiin esimerkiksi bileissä, liike oli erittäin lantio- ja keskivartalopainotteista, ja usein sitä tanssittiin parin kanssa. Musiikin kaupallistuessa myös tanssi alkoi kaupallistua ja nykyään tanssiskouluissa se tunnetaan soolona tanssittavana katutanssilajina.

Lajilla ei ole nimettyjä liikkeitä, eikä näin ollen myöskään tarkkoja sääntöjä. Tämä mahdollistaa sen, että tanssijat voivat lajia tanssiessaan tuoda esiin monipuolisemmin omaa taustaansa. Puerto Ricossa tanssijat ottavat vahvasti vaikutteita hip hopista yhdistäen tanssiinsa monipuolisesti lantion ja keskivartalon käyttöä. Toinen lajille tyypillinen piirre on liikkeen kontrasti, jossa yhdistetään rauhallisempaan ja sulavaan liikkeeseen vahvoja ja nopeita aksentteja.

Reparto

Kuubalainen vastine reggaetonille tunnetaan nimellä cubaton, mutta monet kutsuvat sitä myös nimellä reggaeton cubano. Tälle musiikille löytyy ns. alalajeja, joista yksi on reparto.

Reparto on syntynyt slummeissa ja on erityisesti alempiluokkaisten sekä nuorison suosiossa. Reparto on vauhdikas musiikkityyli, jonka rytmi pohjautuu kuubalaisen rumban clave-rytmiin ja myös tanssin monet stepit on luotu tähän samaan rytmiin.

Reparto on liike, jonka suosio vahvistuu hiljalleen, ja se on lähtenyt leviämään muihin maihin. Erityisesti Perussa sen suosio on tällä hetkellä nousussa.

Alexin workshopit su 14.4.

Aikataulu
12:00–13:15 Reggaeton (75 min)
13:30–14:45 Reparto (75 min)

Taso: avoin taso
Paikka: Flama Linnankatu (Linnankatu 84, 20100 Turku)
Hinta: 18 €/workshop

Tutustu Alexiin Instagramissa

Loyal Dance Company Instagramissa

Lisätietoa workshopista: info@flama.fi

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin