Ira Saaren Reggaeton-workshop lauantaina 14.10.

Ilmoittadu mukaan upean Ira Saaren Reggaeton-workshopille!

Jaa tämä kirjoitus

Ira Saaren Reggaeton-workshop

Aika: lauantaina 14.10.2023 klo 11:45-13:15 (90 min)

Paikka: Flama Linnankatu, Linnankatu 84, 20100 Turku

Taso: keskitaso, sopii aiemmin reggaetonia tanssineille

Hinta: 21 €

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Ira Saari

Olen koulutukseltani urheiluhieroja ja olen toiminut tanssinopettajana noin kuuden vuoden ajan. Lisäksi olen syventänyt tietämystäni liikkuvuusharjoittelun saralla, suorittaen vuonna 2022 Exercisemasterin liikkuvuusvalmentaja-koulutuksen ja osallistun säännöllisesti koulutuspäiviin sekä workshoppeihin.

Minulla on kokemusta useista katutanssilajeista, ja rakkaus reggaetoniin syttyi vuonna 2010. Vuosien varrella olen hakenut oppia eri opettajilta, Suomesta ja ulkomailta. Olen matkustanut useamman kerran Kuubaan, missä olen tanssinut hieman salsaa sekä verkostoitunut paikallisiin katutanssijoihin ja siten päässyt sisälle myös cubatoniin sekä sen alalajiin reparteroon. Tämän vuoden tammikuussa pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni, sillä pääsin matkustamaan reggaetonin kotisaarelle Puerto Ricoon ja pääsin hakemaan oppia lajin juurilta. Oli äärimmäisen inspiroivaa päästä rakastamani musiikkigenren ja tanssilajin alkulähteille ja toivon edessäni olevan vielä monta tanssimatkaa reggaetonin taustalla olevan kulttuurin pariin.

Millainen opettaja olen ja mitkä ovat minulle tärkeitä arvoja?

Ehdottomasti tärkeintä minulle on, että tunneillani on aina hyvä meininki ja pystyn välittämään muille hyvää energiaa. Haluan tunneille saapuvien kokevan, että heillä on turvallinen tila ilmaista itseään ja kysyä kysymyksiä minä hetkenä tahansa. Reggaeton on ennen kaikkea asennelaji ja haluan haastaa ihmisiä poistumaan mukavuusalueeltaan. Olen käyttänyt paljon aikaa musiikkigenren juurien ja kehityksen opiskeluun, ymmärtääkseni sen monimuotoisuutta paremmin. Koen velvollisuudekseni opettajana välittää tietoa eteenpäin myös ihmisille, jotka minun tunneillani käyvät.

Reggaeton

Reggaeton musiikkigenre, kuten tanssikin, on fuusio eri lajeista. Reggaetonin synnyinpaikkana pidetään Puerto Ricoa ja musiikin juuret kulkevat Panaman kautta Jamaikalle sekä toisaalta myös New Yorkiin.

Alkuaikoina, kun reggaetonin tahtiin tanssittiin esimerkiksi bileissä, liike oli erittäin lantio- ja keskivartalopainotteista ja usein sitä tanssittiin parin kanssa. Musiikin kaupallistuessa myös tanssi alkoi kaupallistumaan ja nykyään tanssisaleissa se tunnetaan soolona tanssittavana katutanssilajina. Lajilla ei ole nimettyjä liikkeitä, eikä näin ollen myöskään tarkkoja sääntöjä. Puerto Ricossa tanssijat ottavat vahvasti vaikutteita hip hopista, yhdistäen siihen monipuolisesti lantion ja keskivartalon käyttöä. Toinen tyypillinen piirre lajille on liikkeen kontrastit, yhdistellen rauhallisempaan ja sulavaan liikkeeseen vahvoja ja nopeita aksentteja.

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin