Viikonlopun tiiviskurssit: socan karnevaalitunnelmaa ja jazztanssia

Jaa tämä kirjoitus

Tulevana viikonloppuna Tanssistudio Flamassa on jälleen tarjolla kaksi huipputiiviskurssia. Lauantaina 4.11. on mahdollisuus lähteä pikavisiitille Karibian karnevaalitunnelmiin, kun taas sunnuntaina 5.11. tarjolla on monipuoliset jazztanssikurssit. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua näihin tansseihin, sillä niitä ei löydy Flaman viikkotarjonnasta. Jos olet innostunut twerkkauksesta tai ihastuit aiemmin Elina Valtosen tiiviskurssiin, Kirsikka Mäkisen lauantain tiiviskurssi on juuri sinulle! Sunnuntain jazztunti on siitä poikkeuksellinen, että tunneilla päästään tutustumaan niin monipuolisesti jazztanssin eri muotoihin. Eikä kummallekaan tiiviskurssille tarvita aiempaa tanssikokemusta! Varaa siis paikkasi tiiviskursseille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Alla vielä lisätietoa kursseista:

Socan tiiviskurssi la 4. marraskuuta klo 12–15

Soca irti! Soca on rytmikäs ja iloinen afrokaribialainen karnevaalitanssi, joka on alkujaan kotoisin Trinidad & Tobagosta. Soca on kehittynyt calypsosta (soul of calypso) omaksi nopeatempoisemmaksi lajikseen ja on nykyään Karibialla suosituinta karnevaalimusiikkia.

Tanssina soca keskittyy perinteisesti liikkuvien sarjojen ja askelten sijaan enemmän rytmikkääseen ja sulavaan vartalonliikkeeseen, etenkin lantion ja keskivartalon pyöritykseen, joka tunnetaankin parhaiten nimellä wine/wining. Socan liikekieli muistuttaa monia afrikkalaisia tansseja maanläheisyydessään, rentoudessaan ja rytmikkäässä liikkeessään.

Tiiviskurssilla tutustutaan lajin perusteisiin, kulttuuriin ja opetellaan koreografiaa. Sopii aloittelijoille, eikä vaadi aiempaa tanssitaustaa.

Hinta: 30 € / 25 € (opiskelijat, eläkeläiset)

Ilmoittaudu tiiviskurssille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Kutsu kaverisikin mukaan tiiviskurssille Facebookin tapahtuman kautta: Soca-tiiviskurssi

Kurssin vetää Kirsikka Mäkinen, Tampereelta kotoisin oleva tanssija ja tanssinohjaaja. Kirsikan aiempaan tanssitaustaan kuuluu mm. latinalaisia, intialaisia ja karibialaisia tansseja sekä hieman muita etnotansseja. Nykyään hän keskittyy afrokaribialaiseen socaan ja indokaribialaiseen chutneyyn, ja hänen missionaan onkin opettaa lajeja ja niihin liittyvää kulttuuria enemmän Suomessa.

Socaan Kirsikka on tutustunut jo monien vuosien ajan ja viettänyt pitkiä ajanjaksoja lajin syntysijoilla Trinidadissa sekä mm. järjestänyt socasta flashmobin Suomessa tiiviskurssien ja esiintymisten lisäksi. Hän on osallistunut Trinidadissa karnevaalikulkueisiin ja käynyt tänä vuonna Trinidadin karnevaalien lisäksi seuraamassa uusimpia socatrendejä myös Lontoon Notting Hillin karnevaaleilla – tuoreimpia karnevaalihittejä siis aina mukana tunneilla!

Jazztanssin tiiviskurssi su 5. marraskuuta klo 13–16

Perustason tunti klo 13–14.30.
Perustason tunnilla tutustutaan jazztanssin perusliikekieleen ja sen ominaisiin piirteisiin. Tunnit koostuvat erilaisista pidemmistä sarjoista, joita päästään toistamaan, ja sitä kautta syventymään niihin paremmin. Tunneilla kokeillaan erilaisia jazzin tyylilajeja sekä liikutaan tunnelmasta toiseen. Tunnin tavoite on tarjota osallistujille pieni läpileikkaus jazztanssin monipuolisuudesta.

Jatkotason tunti klo 14.30–16.00
Jatkotason tunnilla syvennytään jazztanssin liikekieleen ja tehdään haastavampia kombinaatioita. Tunnilla keskitytään jo entistä enemmän liikkeiden tarkkuuteen ja dynamiikkaan. Niin kuin perustason tunnilla, jatkotason tunnilla päästään kokeilemaan erilaisia jazztanssin tyylejä.

Hinta: 15€ / 1,5h tunti eli 30€ / molemmat tunnit

Ilmoittaudu tunneille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Kutsu kaverisikin mukaan tiiviskurssille Facebookin tapahtuman kautta: Jazztanssin tiiviskurssi

Opettaja: Jenni Honkamaa

Jenni opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi. Hän aloitti tanssin 3-vuotiaana ja on tanssinut siitä asti. Hänen päälajejaan ovat jazztanssi, nykytanssi ja baletti. Jenni painottaa opetuksessaan rentoa asennetta, mutta toisaalta myös intohimoista tekemistä. Tunneilla päästään hikoilemaan kunnolla ja nauttimaan liikkeen virtauksesta.

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa kaikille, tanssin merkeissä tavataan!

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin