Flaman tarina alkaa tästä

Jaa tämä kirjoitus

Olin haaveillut siitä salaa jo vuosia.

Tanssikoulu, jossa ei kilpailla, ei suoriteta tai vertailla. Tanssistudio, jossa jokainen saa tuntea olevansa tasavertainen ja rakastettu yhteisön jäsen. Yhteisö, jossa jokaisen uniikkia persoonallisuutta kunnioitetaan, jossa jokaisen vahvuuksia pyritään löytämään ja korostamaan.

Vääränlaisia tanssijoita ei ole

Yleisimmät kysymykset ja kommentit, joita olen kuullut vaikkapa tanssiesitysteni jälkeen ovat vuosia olleet samat: “Voiko sinne tulla tällanen tavallinen ylipainoinen nainen?” “Tykkäisin kyllä tanssia, mutta taidan olla liian vanha, kyllä nuorena ja hoikkana jaksaa” tai “Mulla on kaksi vasenta jalkaa, eikä rytmitajua, en voi oppia tanssimaan”. Kaikille heille haluan sanoa:

Kyllä. Juuri sinä voit tanssia. Jokainen, ihan jokainen voi tanssia. Tanssimaan oppiminen vaatii vain motivaatiota, harjoitusta ja innostusta uuden oppimiseen.

“I have no dancers size L” sanoi eräs vanha tanssinopettajani minulle, kun en meinannut 15-vuotiaana mahtua esiintymisasuun. Tuollaiset kommentit satuttavat ja jättävät jälkensä herkässä teini-iässä. Monissa tanssikouluissa on kisaryhmiä, erikoisvalmennusryhmiä ja koetansseja, ja televisio on täynnä tanssikilpailuja, joissa jyvät erotellaan akanoista. Koulun liikuntatunneilta moni saa myös kuvitteellisen leiman otsaansa: en ollut kympin oppilas, joten minusta ei koskaan voi tulla liikunnallista tai hyvää tanssijaa. Tunne siitä, että jokaikistä suoritusta arvioidaan kriittisesti vie ilon tekemisestä. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että tällainen kilpailu voi joskus aiheuttaa stressiä, ihmissuhdedraamaa ja suorituspaineita. Rakkaasta harrastuksesta voi tulla pahimmassa tapauksessa pakonomaista suorittamista.

On tärkeää, että kysyt itseltäsi: millaista haluan elämäni olevan? Tukevatko valintani hyvinvointiani? Käynkö liikkumassa vain koska on “pakko” päästä kesäkuntoon? Vai onko liikkumisessa ehkä kyse jostain aivan muusta?

Tulet kuntoon, kun liikut sellaisella tavalla, joka innostaa ja motivoi sinua, joka tuottaa sinulle iloa. Kun löydät oman lajisi liikkuminen ei tunnu pakkopullalta, jota täytyy tehdä vain paremman ulkonäön tai vaa’an lukeman perässä.

Sain tanssistudion perustamiseen tukea ja neuvoja luovien alojen yrityshautomo Humak Crevestä. Heidän videollaan kerron lisää ajatuksistani Flaman perustamiseen liittyen:

Tanssi on tuonut elämääni valtavan määrän  iloa, rakkaita ystäviä sekä fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Olen todella kiitollinen jokaiselle tanssin kautta tapaamalleni ihmiselle ja toivon, että voimme Flamassa antaa sinulle edes pienen osan siitä nautinnosta, jota tanssi voi parhaimmillaan tuoda elämään. Olet sydämellisesti tervetullut osaksi yhteisöämme.

 

Anna

Flaman perustaja

 

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin

tanssilahja

Anna joululahjaksi tanssin iloa!

Joulu lähestyy ja on aika hankkia paketteja pukinkonttiin! Mitä jos ilahduttaisit tänä jouluna läheisiäsi Flaman tanssilahjalla, josta riittää iloa, energiaa ja hyvinvointia pitkäksi aikaa? Ihanat,

parisalsa

Parisalsan starttikurssi lauantaina 10.12.2022 klo 12:00–14:00

Parisalsan starttikurssi pidetään joulukuussa Anna Ketopaikan ohjaamana Linnankadun Flamalla. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille, joilla ei ole aiempaa kokemusta parisalsasta. Huom! Yksin ilmoittautuvien seuraajien osalta workshop