Ilona Carlsson

Tummahiuksinen nainen hymyilee leveästi punatuilla huulillaan. Kuvassa Ilona Carlsson.

Ilona opettaa Flamassa itämaista tanssia.

Ilona on suosittu egyptiläisen tyylin opettaja, koreografi sekä esiintyjä. Hän on inspiroiva ja omistautunut; lajin perinteitä kunnioittava oman alansa ammattilainen, joka osaa ottaa huomioon oppilaidensa tason opetuksessaan yksilöllisesti. Tunnit ovat mukaansa tempaavia, monipuolisia ja vaihtelevia, joissa tutustutaan egyptiläisen tanssin eri tyyleihin, tekniikkaan sekä rytmeihin. Ilonan tieto lajista on laaja, ja hän jakaa kaiken oppimansa ja tiedon eteenpäin sekä kehittää itseään jatkuvasti.

Ilona kirjoittaa: ”Olen egyptiläisen tanssin myötä lukuisten vuosien aikana saanut kokea niin paljon rakkautta ja iloa, että en sitä sanoiksi osaa pukea! Pidän erityisen tärkeänä, että kehitän itseäni tanssijana edelleen, laji onkin ollut itselleni loputon suo, hyvässä mielessä. Olen ollut onnekas, saatuani oppini lajin ns. alkuperäis-opettajilta: Mohamed Kazzafy, Khaled Mahmoud sekä Zeina ovat vaikuttaneet eniten, millainen tanssija olen tänä päivänä. Tietenkin tanssin Master; jo edesmennyt Mahmoud Reda ja kotimaassa Hannele Lindgren ovat vahvan egyptiläisen tanssitekniikkani takana.

Opetukseni pääpaino on ensisijaisesti oikea tanssitekniikka, mutta huomioin myös mielen, tanssin ilon sekä kehonhuollon tunneilla. Koreografiani kunnioittavat aina tanssin perinteitä sekä tanssin syvintä olemusta: itämainen tanssi on edelleenkin mielestäni maailman kaunein naisen soolotanssi. Ohjaan lukuisia ryhmiä sekä omaa tanssiryhmää joka on esiintyvä ryhmä eri kokoonpanoin. Ryhmän tehtävä on tuoda esille egyptiläistä tanssia ja ryhmä opiskelee johdollani aktiivisesti tanssia. Olen saanut kunnian esiintyä soolona sekä ryhmän kanssa maailmalla lajin huippu tanssijoiden rinnalla, se on tuonut rohkeutta uskoa itseeni esiintyjänä, ohjaajana sekä koreografina. Myös esiintyminen live-bändin kanssa on ollut yksi elämäni tärkeimpiä hetkiä tanssijana.

Syksyllä tulen jakamaan tanssin iloa Flamaan! Tervetuloa keskitason tunneilleni: Olet todella lämpimästi odotettu!”

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!