Sikujua Mpondan Twerk & Afrodance -workshopit lauantaina 7. toukokuuta

Jaa tämä kirjoitus

Lauantaina 7. toukokuuta Flamassa päästään nauttimaan tanssista Sikujua Mpondan twerk- ja Afrodance-workshopeilla!

Aikataulu la 7.5.2022
13:15–14:45 Twerk, avoin taso (90 min)
15:00–16:30 Afrodance, avoin taso (90 min)

Paikka: Tanssistudio Flama, Linnankatu 84, Turku

Ilmoittaudu mukaan ostamalla workshopit verkkokaupastamme:
Twerk, 21 €
Afrodance, 21 €

Jos haluat maksaa workshopit tyky-edulla (Smartum, E-passi, Eazybreak, Edenred tms) ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia: info@flama.fi.

Twerk-tunnille kannattaa ottaa mukaan polvisuojat tai esim. säärystimet polvien suojaksi. Twerk sopii yli 16-vuotiaille.

Sikujua Mponda
Sikujua Mponda (Asvage) on nuori ja päämäärätietoinen tanssija, koreografi, esiintyjä ja tanssinopettaja. Tanssin kautta Siku haluaa inspiroida ja antaa takaisin oppilailleen. Hän uskoo, että paras tanssikokemus tulee, kun heittäytyy ja uskaltaa haastaa itseänsä mukavuusalueen ulkopuolelle. Sikujua tanssii ja opettaa luonnollisella ja rohkealla tyylillään.

Sikujua on tanssinut koko ikänsä monipuolisesti eri tanssilajeja, mm. street, afrobeat, reggaeton, vogue, dancehall ja balettia. Tansanialaisen taustansa ja vanhempien tanssiopettajan työn kautta tanssi on ollut aina Sikujualle elämäntapa. Vuosien saatossa hän on kilpaillut Twerk SM- ja EM -kisoissa ja matkustanut usein Tansaniaan kehittämään tanssitaitojansa ja tuomaan takaisin sitä tunneillensa. Viimeiset neljä vuotta hän on opettanut tanssia ja keskittynyt erityisesti twerkkiin ja afrobeatiin. Opettaessaan Sikujua tuo esille myös tanssin kulttuuria ja juuria.

Hän pyrkii omalla työllään luomaan turvallisempaa tilaa oppilailleen ja parempaa yhteisöä. Sikujua toteutti 2020 syksyllä Afrobeat Flash Mob -projektin, jossa hän toi yhteen nuoria oppilaita, ammattilaisia ja harrastetanssijoita. Tavoitteena tällä projektilla oli luoda tanssin kautta yhteisöllisyyttä, koskettaa ihmisiä näyttämällä mitä afrobeat on ja kuinka paljon tanssilla on merkitystä. Autenttisesta opetustyylistään tunnettu Sikujua opettaa ja ohjaa tällä hetkellä Afrokids ja Twerk -kehitysryhmiä viikkotuntien ohella.

Afrodance
Sikujuan Afrodance -tunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta.

Twerk
Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssityylikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop- musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssilaji. Sikujuan tunneilla ei sekoiteta akrobatiaa twerkkiin.

Lisätietoa workshopeista: info@flama.fi

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin