Kizomban ja semban starttikurssi 25. elokuuta

Jaa tämä kirjoitus

Haluaisitko oppia sensuellia kizombaa ja leikkisää sembaa? Järjestämme alkeiskurssit näistä ihanista paritansseista sunnuntaina 25. elokuuta klo 11–14.

Aikataulu su 25.8.2019
11.00–12.30 Kizomba, alkeet (1,5 h)
12.30–14.00 Semba, alkeet (1,5 h)

Ilmoittaudu kursseille etukäteen: info@flama.fi. Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa, huolehdimme paritasapainosta.

HINNAT:
1 workshop (1,5 h): 17 €
2 kurssia (kizomba ja semba, 3 h), 30 €

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Peruutus kuluitta viimeistään 48 h ennen kurssin alkua, ja sen jälkeen ainoastaan sairastapauksessa lääkärintodistusta vastaan.

Kurssien opettajana toimii Carlos Camba, ja tällä kertaa hänen mukanaan opettamassa on myös hänen tanssiparinsa Anna.

CARLOS CAMBA
Carlos Camba on Angolasta kotoisin oleva tanssinopettaja, joka on opettanut kizombaa ja sembaa Suomessa ja kansainvälisesti vuodesta 2014 lähtien. Hän on opiskellut tanssia useiden kansainvälisten opettajien tunneilla ja kehittänyt osaamistaan eri tanssilajien parissa erityisesti Angolassa. Hän keskittyy tunneillaan hyvän perustekniikan ja vartalon liikekielen, erityisesti lantion käytön, kehittämiseen tanssissa. Hänelle on tärkeää, että tunneilla opeteltuja asioita voi käyttää sosiaalitanssissa.

Carlokselle on tärkeää, että hänellä on hyvä suhde oppilaisiinsa ja huumori kukkii hänen tunneillaan. Hän korostaa, että kaikki, jotka ovat motivoituneita oppimaan, ovat lämpimästi tervetulleita hänen tunneilleen.

KIZOMBA
Kizomba-musiikki ja -tanssi syntyivät Angolassa 80-luvulla, kun Karibialla suosittu zouk-musiikki rantautui Angolaan ja sekoittui semban kanssa. Kizomba tarkoittaa kimbundun kielellä “juhlaa”. Alkuperämaassaan kizombaa tanssitaan tyypillisesti esim. häissä ja muissa juhlissa. Kizomba on sosiaalitanssi, jolle tyypillistä on lähiote ja alavartaloon keskittyvä ginga eli vartalonliike. Vienti ja seuraaminen tapahtuu tangon tavoin ylävartalosta ja vähemmän käsiä käyttäen (vrt. salsa). Eurooppaan rantautuessaan lajille on kehittynyt uusia tyylisuuntia, kuten urbankizz tai kizomba fusion. Carloksen tunneilla tanssitaan perinteistä angolalaista kizombaa.

SEMBA
Semba on nopeatempoinen ja leikittelevä paritanssi. Semballa on pitkä historia alkuperämaassaan Angolassa, ja siitä ovat saaneet vaikutteita muut musiikki- ja tanssilajit, kuten kizomba. Semballe tyypillistä ovat jalkakoukut, matalat nostot, viejän jalkatyöskentely ja erilaiset temput. Flamassa lähdetään liikkeelle semban alkeista ja keskitytään tanssin itsetarkoitukseen, hauskanpitoon!

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin