Ilmoittaudu lauantain 7.10. kizomba ja semba -tiiviskurssille

Jaa tämä kirjoitus

Vielä on aikaa ilmoittautua Flaman kizomba ja semba -tiiviskursseille, joka pidetään lauantaina 7.10.2017.

Päivällä ohjelmassa:

klo 11–12.30 kizomba alkeet (lähtee ihan alkeista, eli mikäli missasit syksyn kurssin alun, nyt on tilaisuutesi tulla mukaan!)
klo 12.30-14.00 semba, alkeet
klo 14.30-16.00 kizomba, keskitaso
klo 16.00-17.30 semba tricks

Hinnat:
90 min tunti: 17 €
2 x 90 min: 33 €

Ilmoittaudu kurssille 5.10.2017 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Opettajana ihana Carlos Camba, Angolasta kotoisin oleva tanssinopettaja, joka on opettanut kizombaa ja sembaa Suomessa vuodesta 2014 lähtien. Hän on opiskellut tanssia useiden kansainvälisten opettajien tunneilla ja kehittänyt osaamistaan eri tanssilajien parissa erityisesti Angolassa. Hän keskittyy tunneillaan hyvän perustekniikan ja vartalon liikekielen, erityisesti lantion käytön, kehittämiseen tanssissa. Hänelle on tärkeää, että tunneilla opeteltuja asioita voi käyttää sosiaalitanssissa.

Carloksen kanssa tunteja ohjaa apuopettajana turkulainen angolalaisten tanssien tanssija Ida Koho, joka on toiminut eri opettajien assistenttina ja harjoitellut usean kansainvälisen naisopettajan johdolla Euroopassa ja Angolassa.

Kizomba-musiikki ja -tanssi syntyi Angolassa 1980-luvulla, kun Karibialla suosittu zouk-musiikki rantautui Angolaan ja sekoittui semban kanssa. Kizomba tarkoittaa kimbundun kielellä “juhlaa”. Alkuperämaassaan kizombaa tanssitaan tyypillisesti esim. häissä ja muissa juhlissa. Kizomba on sosiaalitanssi, jolle tyypillistä on lähiote ja alavartaloon keskittyvä ginga eli vartalonliike. Vienti ja seuraaminen tapahtuu tangon tavoin ylävartalosta ja vähemmän käsiä käyttäen (vrt. salsa). Eurooppaan rantautuessaan lajille on kehittynyt uusia tyylisuuntia, kuten urbankizz tai kizomba fusion.

Semba on nopeatempoinen leikittelevä paritanssi. Semballa on pitkä historia alkuperämaassaan Angolassa, ja siitä ovat saaneet vaikutteita muut musiikki- ja tanssilajit, kuten kizomba. Semballe tyypillistä ovat jalkakoukut, matalat nostot, viejän jalkatyöskentely ja erilaiset temput.

__

Couple of days left to sign up for the intensive kizomba and semba course which is organized in Flama on Saturday, October 7th.

The schedule of the day:

at 11-12.30 kizomba, beginners (starting right from the beginning, so if you missed our kizomba course so far, now it is your chance to join in!)
at 12.30-14.00 semba, beginners
at 14.30-16.00 kizomba, intermediate
at 16.00-17.30 semba tricks

Prices:
90-minutes class: 17 €
2 x 90-minutes class: 33 €

Sign up for the course by sending an email to [email protected] by October 5th.

Our wonderful dance teacher Carlos Camba is from Angola and he has been teaching kizomba and semba in Finland since 2014. Carlos has studied dancing with several international dance teachers and developed his skills especially in Angola. During his classes, Carlos concentrates on developing basic techniques and body movements, especially the use of the hip. It is important to him that all the knowledge learnt during the classes can be applied to actual social dances.

Carlos gives the classes with his dance instructor assistant, Ida Koho, who has worked as an assistant for several teachers and been trained by several international female dance teachers in Europe and in Angola.

Kizomba music and dance were created in Angola in early 1980s when zouk, the popular music in the Caribbean, came to Angola and mixed with semba. Kizomba means ”a party” in Kimbundu language. In its country of origin, it is traditionally danced for example at weddings and at other parties. Kizomba is a social dance which is characterized by a close proximity to the lower body and by ginga, the body movement. Similar to tango, leading and following are done with the upper body and less with hands (compared to salsa). After its arrival in Europe, kizomba has developed into new styles, such as unbankizz and kizomba fusion.

Semba is a fast-paced, fun couple dance. Semba has a long tradition in Angola, in its country of origin, and it has influenced other music and dance genres, for example kizomba. The essential characteristics of semba include hooks, low liftings, the leader’s footwork and various tricks.

Welcome to have fun!

Innostaisiko tanssitunti?

Tutustu tanssitunteihimme tai hyppää suoraan verkkokauppaamme!

Tutustu myös näihin