Rueda Weekend: Saloneo Special sunnuntaina 12.2.2023 klo 12:00–14:00 (2 h), opettajana Matias Löyttyniemi

Matias Löyttyniemen Saloneo Special -workshop klo 12:00–14:00

Ruedan liikkeistä elegantein, saloneo, on yksi monikäyttöisimpiä kuvioita ruedassa. Sillä saa ruedan ihanasti liikkeelle, ja se yhdistyy herkullisesti moniin flow-henkisiin liikkeisiin! Käymme läpi saloneon sekä kirjavan lajitelman kaikenlaisia sen yhteyteen sopivia liikkeitä.

Paikka: Flama Linnankatu (Linnankatu 84, 20100 Turku)

Taso: Tätä tuntia varten tarvitset jomman kumman lauantain tunneista tai muuta aktiivista ruedakokemusta.

Opettaja: Matias Löyttyniemi

Vapaa ruedasessio kuuluu hintaan workshoppien osallistujille. Mikäli haluat osallistua vain vapaaseen ruedasessioon sunnuntaina 12.2.2023 klo 14:00–15:00, on sen hinta 10 €.

Mikäli haluat maksaa workshopin tyky-edulla (E-passi, Smartum, Eazybreak, Edenred tms), ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

28,00 

Kuvaus

Rueda Weekend Flamassa 11.–12.2.2023

Ruedassa (rueda de casino) tanssitaan parisalsaa yhdessä isossa ringissä, ja parit vaihtuvat lennosta kesken liikkeiden.

Aikataulu

LAUANTAINA 11.2.2023

Ruedan perusteet klo 12:00–14:00 (2 h)

Kaikki mitä tarvitset ruedan peruskuvioista, liikkumistekniikasta sekä yleisestä ruedan hahmottamisesta
Lumipallo lähtee liikkeelle rauhassa, mutta nopeutta keräten. Parisalsan perusteet tulee olla hyvin hallussa, vähintään tasolla 2

Rueda Flow klo 14:15–16:15 (2 h)

Enemmän liikkumista, enemmän flowta
Käydään läpi ruedan tärkeimmät flow-liikkeet, joiden avulla parit vaihtuvat kuin taikaiskusta ja rueda pysyy liikkeessä.
Aikaisempi kokemus ruedasta on välttämätöntä, esim ruedan perusteet

SUNNUNTAINA 12.2.2023

Saloneo Special klo 12:00–14:00 (2 h)

Ruedan liikkeistä elegantein, saloneo, on yksi monikäyttöisimpiä kuvioita ruedassa. Sillä saa ruedan ihanasti liikkeelle, ja se yhdistyy herkullisesti moniin flow-henkisiin liikkeisiin! Käymme läpi saloneon sekä kirjavan lajitelman kaikenlaisia sen yhteyteen sopivia liikkeitä. Tätä tuntia varten tarvitset jomman kumman lauantain tunneista tai muuta aktiivista ruedakokemusta.

Vapaa ruedasessio klo 14:00–15:00 (1 h)

Tunti rentoa ja vapaata ruedailua! Matias soittaa ruedaystävällistä salsamusiikkia ja ohjaa parit ruedat alkulämmittelyksi. Sen jälkeen lattia on vapaa ruedan tanssimiseen, rennossa kokeiluhengessä!

MATIAS LÖYTTYNIEMI

“Löysin kuubalaiset tanssit 14-vuotiaana, ja viimeiset kymmenen vuotta olen opettanut sekä esiintynyt ympäri Suomea. Lähimpänä sydäntäni on tanssin ja musiikin suhde, ja sitä olen välittänyt niin perinteisillä tanssitunneilla kuin tanssijoille suunnatuilla luennoillakin! Parin välinen yhteys on toinen minulle tärkeä teema, ei pelkästään viennin ja seuraamisen vaan vartalonliikkeen, tanssillisen dialogin ja leikittelyn tasoilla. Minulle on tärkeää, että tanssitunneillani päästään aina tekniikan kautta kiinni itse tekemiseen ja tanssista nauttimiseen!

Vuonna 2012 aloitin musiikkitieteen opinnot Helsingin Yliopistossa, pääintresseinä musiikin suhde kulttuuriin, identiteetteihin ja tanssiin, erityisesti kuubalaisen musiikin ja tanssin kontekstissa. Opinnot ja tanssinopetus ovat kasvaneet sen jälkeen yhteen, ja monet niin musiikkitieteen kuin kasvatustieteenkin teemat ovat tulleet mukaan pedagogiikkaani.”

Lisätietoja workshopista: [email protected]