Ramon Silverion Afrocuban-workshop (Yoruba) su 20.8.2023 klo 14:00–16:00

Kuubalaisen afron workshop (bailes de yoruba)

Huikea kuubalainen tanssinopettaja Ramon Silverio vierailee Turussa opettamassa monen vuoden tauon jälkeen! Ramonilla on syvällinen tuntemus afrokuubalaisesta kulttuurista, uskonnosta, tansseista ja musiikista. Hänen ainutlaatuisilla afro-tunneillaan et opi pelkästään tanssia, vaan pääset sukeltamaan syvemmin afrokuubalaiseen kulttuuriin.

Aika: su 20.8.2023 klo 14:00–16:00 (2 h)

Paikka: Flama Linnankatu (Linnankatu 84, 20100 Turku)

Taso: sopii kuubalaisten tanssien keskitason tanssijoille

Opettaja: Ramon Silverio

27,00 

Kuvaus

Ramon Apoli Silverio

opettaja, tanssija, koreografi ja muusikko
Ifa/Babalawo, Baba Eyi Ogbe, Hijo de Eleggua

Ramon on vuonna 1960 Havannassa, Kuubassa syntynyt tanssinopettaja, tanssija, koreografi ja kansainvälinen muusikko, jolla on pitkä ammattiura afrokuubalaisten kansantanssien parissa kuten yoruba, kongo, arara, sekä suosittujen kuubalaisten tanssien, kuten mm. rumba, son, timba, salsa, cha cha cha ja reggaeton parissa.

Hän aloitti koulutuksensa Kuubassa hyvin nuorena tunnettujen opettajien opetuksessa kuten Luis Chacón, joka tunnetaan myös nimellä ”El Aspirina” – Tito Junco, hänen opettajansa – Domingo Pao ja Jorge Dixon, joka tunnetaan nimellä ”Chiquitico”, molemmat Kuuban kansallisen kansanperinneyhtyeen tanssijat ja heidän tanssinopettajansa – Aldo Durades, hänen koreografian opettajansa ja johtaja Mulemba-prikaati Playas del Estessä ja Kasumbi-ryhmä Santiago de Cubassa – Carlos Alfonso Ochuni-ryhmästä. Pian hän alkoi erottua poikkeuksellisena tanssijana ja lyömäsoittajana, jolla oli syvä tietämys joruba-uskontoon liittyvästä kansanperinteestä.

Ramon on Babalao, hijo de Eleggua ja bata-rumpujen ja conga-rumpujen soittaja. Hän on osallistunut tärkeille festivaaleille Kuubassa sekä Suomessa, Ruotsissa ja Espanjassa ja Gran Canarialla.

Vuonna 1992 Ramon muutti ja asettui Suomeen, ja oli edelläkävijä kuubalaisen kansanperinteen levittämisessä pitäen kursseja ja työpajoja eri puolilla maata. Hän perusti oman tanssikoulun, Salsa de Cuban, Marika Silverion kanssa Helsinkiin ja myöhemmin Turkuun.

Hän on luonut omia tyylejään, kuten Cubailes ja Afrosumba, ja hän on julkaissut myös useita salsa- ja merengue opetusvideoita Marika Silverion kanssa. Uransa aikana hän ei ole vain opettanut tuhansia opiskelijoita tanssimaan, vaan on myös kouluttanut lukemattomia opettajia, jotka tällä hetkellä opettavat tunteja ja esiintyvät esityksissä ympäri maailmaa. Flaman perustaja Anna on myös Ramonin oppilas ja on käynyt Ramonin opettajakoulutuksen aikanaan.

Ramon on tehnyt lukuisia projekteja tärkeiden taiteilijoiden ja ryhmien kanssa, heidän joukossaan: Oscar de León, Los Van Van, Pupy y los que son son ja Osdalgia.

Nykyisin Ramon toimii muusikkona ja tanssinopettajana Malagassa, Espanjassa.

Ramón tunnetaan oppilaidensa keskuudessa vaativana, karismaattisena opettajana, jolla on erityinen lahja välittää kuubalaisen kulttuurin aitoutta ammattimaisella, viihdyttävällä ja erittäin hauskalla tavalla. Hän opettaa tunnit omalla menetelmällään ja live-lyömäsoittimilla.