Aikuisbaletin keskitason kurssi (14 krt), syksy 2023, tiistaisin 29.8.–28.11.2023 klo 19:15–20:10 , ohjaajana Ida Martikainen

Kurssin tunnit pidetään tiistaisin 29.8.–28.11.2023 klo 19:15–20:10.

Paikka: Flama Rauhankatu (Rauhankatu 15, 20100 Turku)

Taso: keskitaso

Opettaja: Ida Martikainen

Kurssi sisältää 14 x 55 min opetuskertaa.

Huom! Flaman syksyn 2023 Anytimella pääset ilman erillistä kurssimaksua tälle kurssille. Ilmoittaudu tässä tapauksessa kurssille silti sähköpostitse: [email protected]

175,00 

Kuvaus

Aikuisbalettikurssilla harjoitellaan klassisen baletin tekniikkaa, hiotaan baletille ominaista ilmaisua ja tanssitaan pidempiä liikesarjoja. Tunnit rakentuvat tangon äärellä tehtävien harjoitusten, keskilattiasarjojen ja liikkuvien sarjojen varaan.

Kurssi on tarkoitettu jo pidempään balettia tanssineille, jotka hallitsevat baletin perustekniikan ja haluavat kehittää taitojaan entisestään. Kurssi sopii muun muassa Idan aikuisbaletin alkeisjatkokurssin käyneille.

Yllesi tarvitset mukavat tanssivaatteet ja jalkoihisi harjoitteluun tarkoitetut balettitossut.

Ida Martikainen

Ida on läsnäoleva ja lempeä, kehollista ilmaisua rakastava balettiohjaaja. Ida on suorittanut taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän Jyväskylän Tanssiopistossa vuosina 2004–2013 pääaineenaan klassinen baletti ja sivuaineinaan nykytanssi, jazztanssi sekä repertuaari. Hän on lisäksi ollut mukana lukuisissa tanssiteoksissa sekä tanssijana että koreografina.

Idalle tanssi merkitsee omaan kehoon sukeltamista ja sitä kautta jaettuun tilaan kiinnittymistä. Tanssitunnin tärkeimpänä elementtinä hän pitää huomiota samassa paikassa ja ajassa olemisesta: kehojen hetkittäistä synkronisaatiota ja tajua kehollisuuden yhteisestä kokemisesta. Opetuksensa myötä Ida haluaa saada tanssijat kokemaan kehonsa voimakkaiksi ja valoisiksi.

Lisätietoa kurssista: [email protected]